Behandlinger

Rådgivning ved akutte plager.

Akutte smerter i korsryggen, også kalt kink eller hekseskudd, oppstår gjerne i forbindelse med løft eller bøy/vri-bevegelser. Det kan være fryktelig vondt, men er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig. Her kommer noen råd du selv kan følge for å lindre plagene:

  • Legg en ispose på det vonde området, 20 minutter av gangen, med en times opphold imellom. Bruk gjerne en pose med isbiter/frosne grønnsaker og et kjøkkenhåndkle rundt hvis du ikke har ispose. Ved kink i nakke eller midtrygg kan du gjøre det samme, men kun 10-15 min på nakken
  • Prøv å gå/bevege området selv om det er vanskelig eller vondt. Det er ikke farlig selv om smertene er kraftige (med mindre du har opplevd traumer som fall fra stor høyde, bilulykke ol, – da skal lege/sykehus kontaktes). Gå lengre turer med en gang du er i stand til det, gjerne i ulendt terreng. Bevegelse som rask gange, skigåing, sykling, svømming og dansing er svært godt for ryggen.
  • Ved korsryggplager skal du unngå langvarig sitting. Bytt på å ligge og gå. En god liggestilling er på ryggen, gjerne med et par puter under knær og hode.
  • Stråling ut i et bein er ikke uvanlig og trenger ikke å være forårsaket av skiveprolaps. Kiropraktoren kan undersøke og henvise deg til RTG/MR/CT eller ultralyd hvis det skulle være behov for det. Hvis du skulle oppleve nummenhet i skrittet og/eller problemer med vannlating/defekasjon, bør du kontakte lege/kiropraktor snarest.

Ved akutte plager får du -som regel- time innen et døgn. De fleste helseforsikringer dekker kiropraktorbehandling.

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon

Timebestilling/endring av time? Ring oss på33 18 38 50

Adresse: Borgejordet 80, 3269 Larvik
E-post: sandra4chiro@hotmail.com

Eller send/ring direkte til din behandler:

Kiropraktor Sandra Kilvær:94193905
Massør/akupunktør Haiou Xing:46781166